16:15

Infjärdens SK

Referat: OAFF - Infjärdens SK

OAFF förlorar hemma på Byavallen mot Infjärden med 0-3 (0-0).
Inledningen blir jämn där Infjärden i den 4:e minuten alltför enkelt kan ta sig igenom vårt försvar men vinkelskottet tar Felle hand om. I den 7:e minuten kommer Johannes Pekkari i bra skottläge - tyvärr går skottet över. Resten av halvleken är Infjärden det spelförande laget och man skapar också två lägen där man ändå hamnar i dåliga vinklar och skotten går i burgaveln. i slutminuten är ISK igenom men Felle gör sig stor och räddar. OAFF har några lägen där Johannes Pekkari gör löpningar där han är nära att ta sig igenom men dom riktigt vassa lägena lyser med sin frånvaro. Vi går till paus med 0-0 i en halvlek där Infjärden hållit bollen bättre inom laget men OAFF visat att man inte är ofarliga.

Andra halvlek blir en total dominans från Infjärdens sida och i den 52:a minuten kommer man med ett inlägg som Felle inte förmår få bort tillräckligt långt utan ISK: s unge Robert Lidström lobbar kallt in bollen i det övergivna målet till 0-1. Tio minuter senare får Infjärdens Johan Hedström skottläge från ca 25 meter och skottet via ett försvarsben grundlurar Felle och vi har 0-2. Infjärden dominerar totalt och OAFF har svårt att överhuvudtaget ta sig in i ISK:s straffområde. Infjärden skapar flera målchanser utan att få in bollen. I den 87:e minuten spikas slutresultatet 0-3.

Sett över 90 minuter är Infjärdens seger odiskutabel, laget spelar en riktigt fin fotboll i andra halvlek. OAFF gör en OK första runda medan andra halvlek är en spelmässig katastrof - vi är totalt utspelade i stort sett hela halvleken och de gånger vi får låna bollen slår vi bort bollen och får fortsätta jaga. Det är svårt att hitta plussen en sådan dag men Martin Tano var bra i försvaret och Johannes Pekkari den som hotade framåt. I ett bra Infjärden var Joel Edström den bäste i försvaret och framåt utmärkte sig Pär Sundström och Linus Olsson.